De adviesraad is n.a.v. vragen uit de omgeving over het zwembadbeleid in gesprek gegaan.

De gemeente Krimpen aan den IJssel antwoordt:

Beheer
Het beheer van het zwembad is per 1 april 2017 overgedragen aan Optisport. Doel is het zwembad zoveel mogelijk zelfstandig te laten draaien met zo min mogelijk bemoeienis van de gemeente. 

Optisport stelt  kwartaalrapportages jaarverslag en jaarrekening op en heeft met regelmaat contact met de gemeente. Tevens is er 2 keer per jaar bestuurlijk overleg.
Het contract is afgesloten voor 10 jaar. Twee jaar voor het einde van de looptijd van het contract vindt er een totale evaluatie plaats waarin bepaald wordt of contract verlengd wordt, of dat er een nieuwe aanbesteding wordt uitgeschreven.

Hygiëne
Klachten over hygiëne moeten bij Optisport neergelegd worden. Optisport moet aan het certificaat “schoon en veilig” voldoen en wordt daarop gecontroleerd. Als er signalen zijn dat het zwembad niet aan dit certificaat voldoet, krijgt de gemeente daar bericht van. De gemeente heeft tot nu toe nog geen berichten gehad.

Zwemlessen
Indien ouders niet zelf de zwemlessen kunnen bekostigen, kunnen zij een beroep doen op het voorzieningenfonds*. Een idee is om in september te beginnen met zwemles en het budget van bijvoorbeeld 2019 daarvoor te gebruiken en in januari verder met het nieuwe budget van 2020. Zo kun je door een beetje plannen 2 budgetten aan elkaar plakken en de zwemlessen wel betalen.

Om ervoor te zorgen dat ouders niet eerst het geld zelf voor hoeven te schieten, kunnen zij het geld van voorzieningenfonds op de rekening van het zwembad laten storten.

Schoolzwemmen
Schoolzwemmen (natte gymnastiek) is bedoeld om zwemvaardigheid te blijven onderhouden en geen zwemles. Dus niet gericht op diploma halen.

U kunt informatie krijgen over het voorzieningenfonds op de website van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Of u klikt op onderstaande link:
*https://www.krimpenaandenijssel.nl/KRY/(430642)-PDC/pdc-producten/Voorzieningenfonds.html

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *